به گزارش قدس آنلاین،روز گذشته دو زلزله با قدرت ۵.۹ ریشتر استانهای هرمزگان و کرمانشاه را متاثر از خود کرد و در این بین کرمانشاه با بیش از ۵۰ پس لرزه که ۹ بار آن قدرتی بیش از ۳ ریشتر داشتهاند، رکورددار بوده است.
بنابر آمار مرکز لرزه نگاری ایران، روز گذشته سه استان کرمانشاه، کرمان و هرمزگان از ساعت ۲۲ شب گذشته تا ۹ صبح امروز، ۴۱ بار لرزیدهاند که نشان از تمرکز زمین لرزهها در این سه استان است. تمرکز زمین لرزهها نشان دهنده کانونی بودن زلزله در این استانها است و باید مسؤولان امر در خصوص مدیریت بحران این استانها در خصوص وقوع زمین لرزههای قویتر برنامهریزی دقیقتری داشته باشند تا سردرگمی و هرج مرج امداد رسانی که در زمین لرزه سال گذشته کرمانشاه شاهد آن بودیم، تکرار نشود.
بر اساس آمار ماهیانهای که مرکز لرزه نگاری ایران منتشر می کند، در خردادماه، ایران مجموعاً ۱۱۳۰ بار به لرزه در آمده که قویترین زمینلرزه ماه پیش نیز با قدرت ۵.۰ ریشتر مربوط به استان کرمان و حوالی «راور» است.
بنابر این گزارش شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری در خردادماه ۱۳۹۷، تعداد نزدیک به ۱۱۳۰ زمینلرزه رخ داده در ایران و نواحی مرزی را ثبت و تعیین محل کردهاند. نمودار فراوانی زمینلرزهها براساس بزرگی و «رومرکز» زمینلرزههای ثبت شده در شکلهای زیر نمایش داده شدهاست.
در این ماه تعداد ۱۷ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۴.۰ در داخل کشور توسط مرکز لرزهنگاری کشوری به ثبت رسیده است. بزرگترین زمینلرزه در داخل کشور در تاریخ ۱۳۹۷/۰۳/۲۳ با بزرگی۵.۰ حوالی راور واقع در استان کرمان، رخ داده است.
فراوانی زمینلرزههای ایران و نواحی مجاور بر اساس بزرگی در خردادماه ۱۳۹۷
بنابر گزارش این مرکز، پراکندگی زمین لرزههای ایران نیز طبق نقشه رومرکز بدین شکل است. طبق اطلاعات منتشره، بیشترین زمین لرزههایی که در ایران به وقوع پیوسته است، قدرتی بین ۴.۰ تا ۵.۰ ریشتر داشتهاند که در نقشه زیر با دایرههای آبی رنگ مشخص شدهاند.
نقشه رومرکز زمینلرزههای ایران و نواحی مجاور در خردادماه ۱۳۹۷
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما